Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбудеться перший Форум двостороннього українсько-турецького ділового співробітництва

30 листопада у Дніпрі пройде перший Форум двостороннього українсько-турецького ділового співробітництва. Організаторами заходу виступили комунальне підприємство Дніпровської міської ради «Агентство розвитку Дніпра» та Міжнародна спілка бізнесменів України та Туреччини (TUID).

«На відміну від традиційного формату «очного» навчання подібних заходів, розтягнутого у часі, ми перевели його у практичну та ґрунтовну площину, без зайвої демагогії. Ще під час нашого серпневого триденного візиту до Туреччини, який умістив в себе 8 зустрічей з представниками місцевої бізнес-спільноти у інвестиційній сфері, ми уклали попередні домовленості про зустріч на українській землі. А у вересні разом з президентом Міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини (TUID) Бураком Пехвиланом окреслили достатньо серйозний план спільних дій, який передбачав об’єднання зусиль, досвіду та ресурсів обох країн з метою започаткування інноваційного виробництва нових товарів на основі R&D (Research&Development)», – розповів директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

Він підкреслив, що очільник міста Борис Філатов підтримав пропозицію щодо проведення у Дніпрі цього форуму, бо одними з пріоритетних завдань вважає створення нових робочих місць та залучення інвестицій у місто для його розбудови.

Організатори упевнені, що діалог і партнерство українських й турецьких бізнесменів у форматі «бізнес до бізнесу» та «бізнес до держави» сприятиме розвитку торговельно-економічних та інвестиційних відносин між країнами.

Свою участь у форумі уже підтвердили представники понад 20 турецьких компаній. Турецька сторона зацікавлена у діалогу з представниками підприємств Дніпропетровщини, сфера ділових інтересів яких співпадає з економічними напрямками: легка промисловість (тканини, взуття), аграрний сектор (сировина, продукти харчування), машинобудування й обробка металів, хімічна промисловість (побутова і промислова хімія), інноваційні технології.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації (та її підтвердження) за посиланням.

З програмою Форуму та ключовими спікерами можна ознайомитися на сайті заходу чи «Агентства розвитку Дніпра».