Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пам’яті Бориса Брагинського: У Дніпрі заснували Всеукраїнський конкурс журналістів і блогерів

В пам’ять про відомого журналіста Бориса Брагинського у Дніпрі заснували всеукраїнську премію професійної майстерності. Ця ініціатива належить очільнику міста Борису Філатову. Узяти участь у конкурсі з призовим фондом 100 тис. грн запрошують журналістів і блогерів з усієї країни. Студенти факультету журналістики Дніпровського національного університету також зможуть позмагатися за стипендію від мерії.

«Він був не лише моїм близьким другом і колегою. Для журналістської спільноти Дніпра він був знаковою людиною. Можна сказати, з ним пішла ціла епоха журналістики. Тому цей конкурс – не одноразовий захід, він триватиме не один рік», – повідомив мер Дніпра Борис Філатов під час прес-конференції 21 листопада.

Конкурс стартує з 8 березня 2018 року – у день, коли народився Борис Брагинський. Роботи можна надсилати на поштову скриньку: [email protected] до 31 травня. За умовами конкурсу, блогери та журналісти друкованих видань і телебачення можуть подавати матеріали різних жанрів. Зокрема, це розслідування або інформаційно-аналітичні роботи щодо урбаністики та містобудування. Оцінюватиме роботи конкурсне журі, до складу якого запросили відомих представників вітчизняних медіа.

Ще одну номінацію конкурсу створено для студентів факультету журналістики Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Так, викладачі вишу мають обрати десятку кандидатів, серед яких конкурсне журі визначить одного переможця. Протягом 9 місяців найкращий студент отримуватиме стипендію імені Бориса Брагинського у розмірі 1 тис. грн. За словами керівника Художньої ради при міському голові Григорія Гельфера, нагородження переможців конкурсу імені Бориса Брагинського відбудеться на окремій панелі під час другого Фестивалю блогерів «Дніпровський пост».

«Ми хочемо зробити панель, що буде присвячена блогерам і журналістам. Там і вручатимуть цю премію. Акцент має бути на журналістів, які пишуть про власні міста. Борис Брагинський був патріотом свого міста. Це і має стати основним критерієм», – сказав Григорій Гельфер.

Як відомо, Борис Брагинський помер 3 листопада 2017 року внаслідок інсульту. Протягом професійної кар’єри він працював кореспондентом газети «Наше місто», головним редактором дніпровського випуску газети «Комсомольская правда» та міського видання «Газета по-дніпровськи». Був одним з авторів передачі «Губернські хроніки». У 2014-2015 роках обіймав посаду радника голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. У 2016-2017 роках Борис Брагинський очолював міське комунальне підприємство «Дніпропетровська міська студія телебачення». Автору багатьох резонансних медійних проектів було 58 років.