Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі змінили правила конкурсу підтримки ОСББ та ЖБК

Після звернення представників ОСББ та ЖБК Дніпра до міськради до правил конкурсу зі співфінансування цих установ внесено зміни. Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу по роботі з органами самоорганізації населення та об’єднань громадян департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Сергій Іванченко.

«Ми провели аналітичну роботу, зустрілися з головами ОСББ та ЖБК. Від них ми отримали інформацію про те, що їм не подобалося, які у них існують проблеми», – зазначив Сергій Іванченко.

Керівники вищезазначених організацій скаржилися, що не можуть закінчити роботи вчасно. У 2017 році конкурс провели навесні. А до холодів домовласники не встигли виконати деякі ремонти. Також була відсутня прозорість щодо проведення конкурсу, а старі ОСББ та ЖБК завдяки досвіду частіше здобували фінансування, ніж новостворені. Нарікали і на відсутність зворотного зв’язку.

Усі зазначені недоліки проаналізували та виправили. Тепер із заявкою необхідно обов’язково надавати кошторис проекту. Також співфінансування ініціативи може відбуватися і за депутатські кошти. Строк подання заявок змінено: тепер, наприклад, щоб роботи було проведено у 2018 році, заявку потрібно подати до 30 листопада 2017 року.

«Що стосується новостворених ОСББ, то вони не такі досвідчені, як старі об’єднання, тому ми їх розділили. Тобто ми розподілили кошти навпіл: молоді ОСББ до трьох років конкурують з молодими, старі – зі старими», – зазначила автор змін до правил конкурсу Анжеліка Пилипенко.

Крім того, тепер для проведення конкурсу запустили сайт. На ньому керівники ОСББ та ЖБК можуть подати заявку на співфінансування чи знайти необхідну інформацію щодо конкурсу та необхідні документи для участі.

Нагадаємо, у Дніпрі функціонує програма підтримки ОСББ та ЖБК. Вона передбачає спільне фінансування проектів: певний процент виділяють з міського бюджету, решту – сплачують домовласники.

Наразі у Дніпрі працює 937 ОСББ та 270 ЖБК. З них приблизно 40% у 2017 році подавали до міськради заявки на співфінансування проектів.