Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Представники Агентства розвитку Дніпра та бізнесмени з Китаю обговорили роботу індустріального парку в Дніпрі

Представники Агентства розвитку Дніпра та делегація бізнес-кіл з Китаю обговорили наповнення індустріального парку на Слобожанському проспекті у Дніпрі. Дев’ять гостей з Піднебесної представляли найбільше місто та головний промисловий центр країни – Шеньян.


За словами директора Агентства розвитку Дніпра Володимира Панченка, під час зустрічі члени делегації з КНР також зацікавилися можливою співпрацею й щодо інших проектів у Дніпрі.

«Китайська сторона також зацікавилася можливістю участі у інших проектах побудови спеціалізованих індустріальних парків на території Дніпра. Адже обраний майданчик на Слобожанському проспекті – це один з дев’яти, де існують економічно обґрунтовані передумови для розбудови, які ми вивчали в агентстві. Тож і перспективні проекти побудови логістичних та торговельних майданчиків у Дніпрі – це свідома проекція приходу східного інвестора не «на годину», а надовго», – пояснив він.


За словами Володимира Панченка, делегація з Китаю також цікавиться участю у спільних проектах у сфері інноваційних агротехнологій. Усі напрацьовані домовленості планують невдовзі зафіксувати у двосторонньому меморандумі, де буде окреслено дорожню карту спільних дій.


Зі свого боку, голова адміністративного комітету Шеньян, керівник міжнародного парку для розвитку галузей Хунань Чжоу Цянцян зауважив, що запорукою успіху дорожньої карти є підтримка з боку дніпровської місцевої влади.


«Мені припали до душі слова Володимира Панченка про підтримку проекту індустріального парку у Дніпрі очільником міста Борисом Філатовим і депутатським корпусом. Це вкрай важливо для подібних масштабних проектів. Це робить процес розвитку більш інтенсивним як у вас в Україні, так і у нас в Китаї. Бо і ми всі розуміємо: це нові робочі місця, наповнення бюджету, зростання економіки та імідж сучасного успішного міста на світовій арені», – підкреслив він.