Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі створять першу в Україні муніципальну школу з воднолижного спорту та вейкбордингу

За створення першої в Україні комунальної дитячо-юнацької школи з воднолижного спорту та вейкбордингу депутати проголосували на 26-ій черговій сесії міськради 15 листопада.

Наразі в Україні опановувати воднолижний спорт можна здебільшого у приватних клубах, і таке хобі – не з дешевих. Щоб змінити ситуацію, мерія Дніпра підтримала ініціативу Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу й Міністерства молоді та спорту України.

Школа буде розташована на базі спортивного клубу «Сентоза» за адресою: вул. Набережна Перемоги, 13, де цього літа проходив чемпіонат світу з воднолижного спорту.

Тут розмістять групи початкової, базової та спеціалізованої підготовки, а також підготовки до вищої спортивної майстерності.

Наразі близько 30 дітей опановують воднолижний спорт у відділенні міської дитячо-юнацької спортивної школи з водних і веслувальних видів спорту.

Згодом вони перейдуть до нового навчального закладу. Також до нової спортивної школи перейдуть близько 170 вихованців одного з приватних воднолижних клубів.

Крім того, у Дніпрі є воднолижна траса «Ріксон». Вона відповідає міжнародним стандартам і на ній буде зручно навчатися навіть новачкам. Відомо також, що у новій школі працюватиме восьмеро кваліфікованих тренерів.