Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбувся другий етап чемпіонату України з хокею серед жінок

У Дніпрі відбувся другий етап чемпіонату України з хокею серед жінок сезону 2017-2018. На чемпіонаті Дніпро представляли одразу дві команди: «Дніпровські білки» та «Королеви Дніпра». Останні були чемпіонками минулого року.

«Організація змагань – на вищому рівні, у нашому місті інакше і бути не може. Ми вболіваємо за наші команди, сподіваємося, що хтось із них переможе, і традиція чемпіонства Дніпра продовжиться», – зазначив заступник Бориса Філатова Олександр Шикуленко.

У змаганнях беруть участь 5 команд: «Україночка» (Київ), «Дніпровські білки» та «Королеви Дніпра» (Дніпро), «Пантери» (Харків), «Лавина» (Кременчук). Чемпіонат проходить по туровій системі. Розпочався він у жовтні, а закінчиться у березні.

«Захід відбувається вдруге. Минулого року чемпіонат з хокею серед жінок організували вперше за історію незалежної України. Цьогоріч грають тим самим складом і за тією самою системою», – сказала віце-президент Федерації хокею України Юлія Артем’єва.

Жіночій хокей почав розвиватися в Україні приблизно два-три роки тому. Одними з перших були саме «Дніпровські білки». Команду «Королеви Дніпра» створили рік тому. Наразі дніпровські хокеїстки – одні з найкращих в Україні.

«Нам дуже приємно, що з п’яти команд вищої ліги жіночого хокею України дві – дніпровські. У рамках другого етапу проходить так зване дніпровське дербі, тобто дві наші команди змагаються між собою. Це дуже цікава гра, адже вони мають приблизно однаковий рівень підготовки», – президент Федерації хокею Дніпропетровської області Олександр Котов.

У запеклій боротьбі «Дніпровські Білки» здолали «Королев Дніпра» з рахунком 5:4. «Королеви» ж розгромили «Лавину» з Кременчука (12:0) і обіграли (4:2) київську «Україночку». «Білки» вибороли перемогу у матчі з «Лавиною» (16:0), а ось у «Україночки» виграли лише в серії буллітів, через що і недорахувалися одного очка у турнірній таблиці.

За підсумками другого туру чемпіонату України з хокею серед жінок турнірну таблицю очолили дві команди з нашого міста – «Королеви Дніпра» та «Дніпровські Білки». «Королеви» йдуть першими, маючи 12 очок після шести матчів, у «Білок» – 11 очок. Довідка. У чемпіонаті України з хокею серед жінок беруть участь 5 команд. Загальна кількість турів – п'ять. У кожному турі беруть участь чотири команди, які грають одна з одною, а одна команда відпочиває. Чотири найкращі команди за підсумками першого етапу потраплять до Фіналу чотирьох.

11 березня 2018 року після півфіналів і фіналу країна дізнається ім'я чемпіона.