Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розвиток торгово-економічних зв'язків і відкриття почесного консульства: Мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом

13 листопада міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся із Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом. Сторони обговорили перспективні напрямки співпраці та можливість відкриття почесного консульства.


Борис Філатов подякував Латвійській Республіці за підтримку територіальної цілісності України. Зі свого боку посол зауважив, що нині Латвія зацікавлена у співпраці з Дніпром.


«Є ідея стосовно відкриття почесного консульства. Наш досвід показує, що це створює додаткові можливості для розвитку співробітництва. Ми провели зустрічі в облдержадміністрації та обласній раді. Є необхідність у розвитку торгово-економічних зв'язків. Ми готові ділитися досвідом щодо містобудування та нашого самоуправління», – зазначив Юріс Пойканс.


Очільник Дніпра переконаний – відкриття почесного консульства стане важливою подією для міста. На посаді почесного консула міський голова бачить людину, перш за все, ініціативну. Адже за останні два роки іноземний дипломатичний корпус демонструє неабиякий інтерес до Дніпра.


«Я багато зустрічався з вашими колегами, починаючи від послів США, Великої Британії, Великої сімки. У Дніпрі були всі – посол Індії, Пакистану, а з послом Японії ми взагалі друзі. Справді, у нас важливе місто. Воно, фактично, ключове в Україні», – розповів Борис Філатов.


Серед іншого, сторони обговорили також якісні зрушення після децентралізації. За словами Бориса Філатова, попри деякі проблеми, зокрема, інфраструктурного характеру, місто має хороші стосунки з центральною владою. Він також зауважив на рівні стосунки з обласною владою.