Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

7.11.17 11.30 Відкриття персональної виставки «Лялькова феєрія» майстра народного мистецтва Тамари Горбунової

07 листопада  об  11-30 в Дніпровському  Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) - відкриття персональної виставки «Лялькова феєрія» майстра народного мистецтва Тамари Горбунової.

Вхід вільний.

Довідка:

Майстриня підготувала виставку до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, що відповідно до Указу Президента святкується 9-го листопада.

Відвідувачі зможуть побачити різновиди української іграшки та зразки побутування народної ляльки. В експозиції представлені народні ляльки, характерні для Середнього Подніпров’я як ігрові, так і сюжетні. Майстриня створила лялькові композиції, що відображають улюблені нею народні свята: Різдво (композиція «Колядники»), Великдень (композиція «Родина іде до церкви»), День матері (композиція «Щасливе материнство»). Символічним є присутність на виставці образу птаха, що свідчить про прагнення майстрині до пошуку, польоту, високого та чистого.

 

Тамара Горбунова народилась у м. Дніпро у 1953 році. Навчалась у Дніпропетровському педучилищі та працювала вчителем молодших класів у школах Дніпра №134 та №91. З 2014 року – член обєднання майстрів народного мистецтва Дніпровського Будинку мистецтв. Учасник регіональних та Всеукраїнських виставок народного та декоративно-вжиткового мистецтва у Дніпрі: «Різдвяна казка», «Мистецькі атрибути Великодніх свят», «Магія творення ляльки», «Народне мистецтво козацького краю», у Львові – «Етнолялька», у Запоріжжі – «Від пращурів до нащадків», у Києві – «Кращий твір року». У жовтні – персональна виставка майстрині експонувалась у Шевченківському національному заповіднику та музеї «Народне декоративне мистецтво Канівщини».

Виставка буде експонуватись з 7-го до 27-го листопада у приміщенні Будинку мистецтв щоденно з 10-00 до 18-00, окрім суботи та неділі.