Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі виступив японський піаніст-віртуоз Темпей Накамура

3 листопада у Дніпропетровській академії музики ім. М. Глінки відбувся концерт японського піаніста-віртуоза Темпея Накамура. Захід пройшов в рамках програми міського голова Бориса Філатова «Культурна столиця».

«Темпей Накамура був у нашому місті минулого року в рамках подібних заходів. Він дуже популярний у Дніпрі. Ми вдячні за можливість для мешканців міста відвідати такий концерт абсолютно безкоштовно. Це – ще один етап ознайомлення наших містян з японською культурою», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

На захід завітали понад 400 дніпрян. Переважно – музиканти, а також люди, які захоплюються японською культурою. Перед виступом піаніст привітався з глядачами та зізнався, що дуже любить Україну.

Одна з гостей заходу – студентка Марія. Дівчина вчиться на японській філології четвертий рік і рада відвідати концерт: «Сьогодні лунає прекрасна музика.  Загалом – це чудовий фестиваль. Такі треба організовувати частіше. Я дуже рада, що є щось японське у Дніпрі. Також хочу сходити на оперу, яка буде в неділю», – сказала вона.

Як відомо, Темпей Накамура – всесвітньо відомий піаніст. Він почав грати на фортепіано у 5 років, а вже у 17 знав, що це – справа його життя. За творчу кар’єру він випустив декілька альбомів, які принесли йому популярність. В Україну піаніст вперше завітав 2014 року. Відтоді він виступає у нашій країні щороку.

Зазначимо, що з 25 жовтня по 12 листопада у Дніпрі за підтримки міського голови Бориса Філатова, Посольства Японії в Україні та Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ» триває «Японська осінь у Дніпрі».

В рамках фестивалю 5 листопада у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету (пр-т Д. Яворницького, 72 А) відбудеться концерт всесвітньо відомої японської оперної групи Нобарадза на чолі зі співачкою Кадзуко Камія. А 12 листопада у Дніпропетровському академічному обласному українському молодіжному театрі (вул. Володимира Мономаха, 23) дніпряни зможуть побачити виступ традиційного японського лялькового театру «Нінґьо Дзьорурі», який належить до нематеріальної культурної спадщини Японії та ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що указом Президента України 2017-й рік оголошено «Роком Японії в Україні».