Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

31.10.17 14.00 Презентація проекту «Пам’ять міста» в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця»

31 жовтня о 14-00 в конференц-залі готелю «Україна» (вул.Короленка,2)- презентація проекту «Пам’ять міста» в рамках програми Бориса Філатова  «Культурна столиця». Участь у  заході візьмуть заступник міського голови Олександр Шикуленко, автор видання, творчий колектив видавництва, історики, колекціонери.

Довідка:

У рамках заходу  відбудеться презентація нового видання серії «Пам’ять міста»: Валентин Старостін  «Дніпро: пам’ять міста. Будинок Хрінникова»  (науково-популярне видання українською та англійською мовами).
Малюнки О. Харлан, переклад К. Кислова.

Видання здійснено в рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».
Будинок Хрінникова вважається одним із найважливіших історичних об’єктів міста. Ця книга, як і попередні роботи, не надає вичерпної інформації з історії будинку.  Вона доповнює попередні дослідження, упорядковує події та факти, що були висвітлені іншими авторами, додає нові відомості, але все одно не розкриває повністю історію «символу міста».

Який з образів будинку, старий чи сучасний, є більш актуальним для Дніпра? Можливо цей будинок уособлює у собі ірраціональну складову занадто раціонального духу міста. Також можливо, що він просто гарний.

Під час підготовки видання використано матеріали із фондів
ДНІМ ім. Д.І. Яворницького, ДХМ, ДАДО; приватних колекцій Н. Бусигіної, А. Фоменка, Г. Цапова, М. Чабана, В. Старостіна та ін.
У фойє буде розгорнуто виставку робіт-ілюстрацій художника Олександра Харлана, виконаних спеціально для цього проекту та інших книг видавництва «Герда».