Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

27.10.17 14.00 Відкритий всеукраїнський юніорський турнір з бадмінтону, присвячений пам’яті О. М. Макарова

27 жовтня о 14.00 за адресою: вул. Макарова, 27, СК «Метеор» відбудеться відкритий      всеукраїнський юніорський турнір з бадмінтону, присвячений пам’яті О. М. Макарова. Турнір проходить в рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця».  Участь у заході візьме: начальник управління спорту ДМР Олександр Осипов.

Довідка:

Організаторами турніру виступають спортивний комплекс «Метеор», КПНЗ «спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з бадмінтону імені К. В. Вавілова» Дніпровської міської ради.

Турнір проводиться у двох вікових категоріях  серед юнаків і дівчат 2000 та 2004 року народження і молодших, змагання особисті за участю понад 150 спортсменів з Києва, Дніпра, Харкова, Миколаєва, Львова, Одеси, Вінниці та ін.

Турнір є обов’язковим для юнацької збірної команди України з бадмінтону. За результатами турніру проводиться відбір спортсменів на чемпіонат Європи U17, U19.

В рамках турніру СДЮСШОР з бадмінтону ім. К. В. Вавілова - відзначає своє 45-річчя! За 45 років школа підготувала більш ніж 25 майстрів спорту міжнародного класу, 270 майстрів спорту СРСР і України. Команда школи тричі ставала бронзовим призером чемпіонату Європи, володарем Кубку Європи, переможцями та призерами чемпіонатів Європи серед юніорів та юнаків.

Додаткова інформація: Цей турнір започаткував сам Олександр Максимович ще в 1968 році. Спершу змагання проводилися на місцевому рівні, але з часом турнір набув широкої популярності також і серед бадмінтоністів України. Через декілька років турнір на призи О.М. Макарова набув статусу відкритого Всеукраїнського турніру. Після смерті О. М. Макарова турнір перейменовано на «Відкритий Всеукраїнський юніорський турнір пам’яті О.М. Макарова».