Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

26.10.17 9.00 Урочиста церемонія висадження дерев сакури

26 жовтня о 9.00 за адресою: просп. Д. Яворницького (Центральна алея біля монумента Слави) відбудеться урочиста церемонія висадження дерев сакури (50 штук) в рамках року Японії в Україні. Участь у заході візьмуть: міський голова Дніпра Борис Філатов, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі.

УВАГА! Від’їзд представників преси від шлагбауму міськради о 8.30!

 

Довідка:

11-13 листопада 2016 року в м. Дніпрі проходив Фестиваль японської культури «Дні Японії у Дніпрі», який мав надзвичайний успіх серед мешканців міста.

Метою фестивалю було ознайомлення жителів Дніпра та гостей міста з багатою японською культурою у всіх її проявах: література, музика, мистецтво, спорт, організація бізнесу. В рамках фестивалю гості змогли відвідати демонстрації японських бойових мистецтв, а також таких прикладних мистецтв, як ікебана та чайна церемонія у виконанні єдиних в Україні офіційних представників найстаріших японських шкіл; концерт неперевершеного піаніста-віртуоза Темпей Накамура, який вже підкорив серця європейців та американців; лекції про освіту, інновації, філософію бізнесу; майстер-класи з каліграфії, оріґамі, мистецтва декоративної упаковки. Крім того, у місті були організовані виставки кімоно, японського паперу та ляльок, каліграфії та фотографій.

Фестиваль було проведено за підтримки Дніпровської міської ради, Міського голови Бориса Філатова, Посольства Японії в Україні та Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ».

З нагоди святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією та з метою активізації двостороннього співробітництва, 2017 рік проголошено «Роком Японії в Україні» згідно з Указом Президента України від 11.01.2017 №1/2017.

Із наміром продовжити ознайомлення мешканців м. Дніпра з дивовижною та неосяжною культурою Японії, за підтримки Дніпровської міської ради, Міського голови Бориса Філатова, Посольства Японії в Україні та Українсько-Японського Центру НТУУ «КПІ» в м. Дніпрі у період з 26.10.2017 по 12.11.2017 планується проведення наступних культурних заходів в рамках святкування «Року Японії в Україні» 2017. Серед них і урочиста церемонія висадження сакур.