Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

25.10.17 16.00 Презентація проекту "Відкривай свій розум, розширюй горизонти", зустріч учасників проекту з представниками Молодіжної ради Дніпра

 25 жовтня з 16-00 до 17-00 в приміщенні Дніпровської міської ради ( просп. Д. Яворницького, 75-А, 3 поверх, зала засідань департаменту охорони здоров’я)- презентація проекту    "Відкривай свій розум, розширюй горизонти", зустріч учасників проекту  з представниками Молодіжної ради Дніпра.

Довідка:

Проект реалізується в рамках  обмінів молоддю України та Литви, за підтримки міністерства молоді та спорту України. Метою проекту є популяризація української та литовської культур в контексті європейської інтеграції шляхом залучення активної молоді обох країн до міжкультурного діалогу. Ідентифікація спільної історичної та культурної спадщини, а також її підтримка та популяризація серед молоді обох країн, у тому числі шляхом поширення цінностей і програм ЮНЕСКО та інших агенцій ООН.

Проект  спрямований на ознайомлення молоді Литовської Республіки з культурою та звичаями українців (з акцентом на культурні особливості Дніпра та Дніпропетровської області), а також на всебічний розвиток особистостей, міжкультурний діалог та порозуміння. В свою чергу, представники Литви будуть ділитися своїми знаннями щодо мови, культури та історії своєї держави, а також сприяти обізнаності української молоді щодо європейських цінностей та євроінтеграційних процесів загалом.

Основні завдання проекту:

  • організація та проведення навчально-освітніх візитів до місць збереження традиційної української культури (як смт. Петриківка);
  • проведення тренінгів на теми важливості прав людини та соціальної інклюзії молоді;
  • проведення відкритої дискусії щодо культурного різноманіття та порозуміння з  залученням представників громад;
  • виховання поваги до національної культури та культури інших країн;
  • сприяння розвитку особистостей у контексті міжкультурного діалогу;
  • надання можливості для міжособистісного та міжнаціонального спілкування молоді з різним життєвим досвідом.

К.о: координатор проекту – Богуславська Марина (097 361 58 60), [email protected], представник Молодіжної ради Дніпра – Сергій Луденський (093-505-99-97)