Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровські ЦНАПи увійшли до п’ятірки найкращих на Дніпропетровщині

Дніпровські центри надання адміністративних послуг увійшли до п’ятірки найкращих на Дніпропетровщині. Про це свідчать результати моніторингу роботи місцевих ЦНАПів, який провів Дніпровський центр соціальних досліджень.

Зокрема, у загальному рейтингу дніпровські ЦНАПи «Правобережний» та «Лівобережний» посіли 4 та 5 місце відповідно. До трійки найкращих увійшли два центри Кам’янського та ЦНАП із Кривого Рогу. Серед переваг дніпровських центрів: їхнє зручне розташування (у Дніпровській міській раді та ТЦ «Наша Правда»); автоматизована черга; наявність інформаційно-консультативних пунктів; сайт центрів, за допомогою якого на прийом можна записатися онлайн; якість обслуговування персоналом; найбільша кількість послуг, що надають, – 225 на момент проведення дослідження (наразі ця цифра зросла до 240).

Дослідники висунули і зауваження: перелік адміністративних послуг, які надають у Центрі надання адміністративних послуг Дніпропетровської міської ради» згідно з рішенням «Про затвердження тимчасового Переліку адміністративних послуг, є застарілим. У ньому зазначено 138 послуг, коли на момент дослідження їхня кількість становила вже 225. Також у центрах не видають закордонних паспортів, ID-карток та не надають соціальних послуг (оформлення субсидій та інших матеріальних виплат); відсутні інформаційні стенди, а в інформаційних картках вказані неправильні дані.

«На 25-ій сесії міської ради ми затвердили і розширили новий перелік послуг, що надають центри адміністративних послуг Дніпра. Організаційні питання щодо карток та інформаційних стендів легко вирішити. Ми врахуємо ці зауваження. Уже на початку листопада у наших ЦНАПах з’являться спеціальні станції для оформлення біометричних закордонних паспортів», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Яніка Мерило.

Вона також додала, що ЦНАПи не надають соціальних послуг, адже людям набагато зручніше звертатися до відділень соцзахисту, які є у кожному районі міста: «Нам також зробили зауваження, що дніпровські центри не видають водійських посвідчень та не реєструють транспортних засобів. Однак цим займається Сервісний центр МВС, який працює в одному приміщенні з лівобережним ЦНАПом».