Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

21.10.17 9.45 Старт легкоатлетичного пробігу «Миля Миру», участь у якому візьмуть близько тисячі бігунів

21 жовтня о 9-45  біля театру Опери та балету (просп. Д. Яворницького ,72-А) – старт легкоатлетичного пробігу «Миля Миру», участь у якому візьмуть близько тисячі бігунів. Вперше у цьому заході участь прийматимуть  діти з особливими потребами, які пересуваються на візках ( 21 чоловік). Захід приурочений 74 –й річниці визволення  Дніпра від німецько-фашистських загарбників. Участь у відкритті заходу візьмуть заступник міського голови Олександр Шикуленко, президент федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова.

Довідка:

У легкоатлетичному пробігу приймають участь учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, студенти технікумів та професійно-технічних училищ, любителі бігу та ветерани спорту та діти з особливими потребами, які виховуються у сім’ях і проходять соціальну адаптацію у БО «Благодійний фонд «Добра Планета»

Переможці будуть визначатися окремо серед чоловіків (хлопців) та серед жінок (дівчат). Найкращих  нагородять пам’ятними призами, медалями та дипломами.

Маршрут проведення : старт від театру «Опери та балету» - до пр. Яворницького, 92 (Магазин «1000 мелочей») - поворот наліво  - по проспекту Яворницького до вул. Фарба (Сєрова) – поворот наліво – фініш біля театру Опери та балету.

Регламент змагань:

9-00- початок реєстрації

09-50 -  церемонія відкриття

10-05– забіг миру (діти з обмеженими можливостями, (дистанція 500 м)

10-15-  біг 1 миля  дівчата (ЗОШ + ПТУ) 

10-30- біг  1 миля юнаки   (ЗОШ +ПТУ) 

10-45– Нагородження дітей з обмеженими можливостями та  переможців серед ЗОШ та ПТУ

10-55  - біг 1 миля жін.  (ВНЗ І-4 р.а.)

11-00 -біг  2 милі чол.   (ВНЗ І-4 р.а.+ ветерани+клуби любителів бігу)

11-20  церемонія нагородження

Історія проведення заходу починається з 1944-го року, коли в річницю визволення нашого міста, 25 жовтня 1944 року, спортсмени міста зібралися і відзначили це свято по-своєму - легкоатлетичною естафетою по проспекту Карла Маркса. У 1995 році ООН в честь 50 річчя своєї організації провела по всьому світу естафету яку назвали «Дві милі миру», ця естафета збіглася з датою визволення нашого міста. З цих самих пір естафета поєднала в собі дві важливих події, головна мета якої «Мир у всьому світі».   Жодного разу після звільнення нашого міста від фашистських загарбників, починаючи з жовтня 1944-го року, не переривалася традиція проведення легкоатлетичних пробігів на честь Миру.