Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Михайло Лисенко: У Дніпрі до 2020 року побудують крематорій

У Дніпрі ухвалили рішення щодо будівництва крематорію. Його проект планують замовити наступного року, а до 2020 року – побудувати сам об'єкт. Про це під час прес-конференції 18 жовтня повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко.

«Прогнозується, що за 12-15 років у місті виникне ситуація з нестачею місць під поховання. Тому вирішили будувати крематорій. Я особисто відвідував європейські країни, які мають подібний досвід не одне десятиліття, зокрема Іспанію та Португалію. Детально ознайомився з усім комплексом роботи ритуальної служби, кремацією тощо», – розповів представник мерії.

За словами посадовця, за орієнтовними підрахунками, вартість будівництва крематорію у Дніпрі становитиме 1,5 млн євро. Місце для його розташування ще визначається. Відомо, що це буде сучасна будівля з повним комплексом послуг. Піч буде оздоблена високотехнологічними фільтрами, які відповідатимуть усім європейським стандартам.

Окрім того, Михайло Лисенко повідомив, що у грудні на Запорізькому кладовищі планується розпочати облаштування ділянок під поховання у склепах. Представник мерії зазначив, що такий тип поховань теж значно економить територію. Також є люди, які за релігійними принципами хоронять своїх родичів лише таким чином.

«Сьогодні вже розроблені декілька типових проектів склепів, де можна буде хоронити від однієї до 14 осіб. Конструкція складається з підземної та наземної частини», – додав Михайло Лисенко.