Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Директорів освітніх закладів навчали вирішувати нестандартні ситуації в опалювальний сезон

Представники Дніпровської міської ради провели семінар для близько 400 директорів дитсадків, загальноосвітніх, спортивних, музичних та інших шкіл. На заході керівникам навчальних закладів розповідали, як вирішувати господарські питання.

«Ви – перш за все адміністратори. Ми з вами несемо відповідальність за те, що відбувається в наших закладах. Наші з вами дії мають завжди бути раціональними, ефективними та результативними», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Однією з найголовніших тем семінару стало вирішення аварійних ситуацій. Директорам нагадали, що в місті є аварійна служба, яка допоможе локалізувати аварію. Це особливо актуально під час опалювального сезону, коли часто трапляються протікання радіаторів, запірних арматур тощо. Крім того, в листопаді розпочне свою роботу єдина диспетчерська служба з аварійних ситуацій. Завдяки їй директори навчальних закладів, де сталася аварія, зможуть за допомогою Інтернету залишити свою заявку. Вона миттєво потраплятиме до відповідного комунального підприємства і братиметься в роботу. Водночас у працівників міськради були зауваження до директорів щодо пожежної безпеки. Напередодні семінару в усіх навчальних закладах проводилися перевірки.

Виявилось, що в багатьох школах відсутні або застарілі вогнегасники, пожежні рукави, гідранти. Подекуди заблоковані пожежні виходи. Представники міськради попередили, що ця ситуація – на особливому контролі. На 2018 рік на встановлення пожежних сигналізацій у школах, де навчається понад тисячу дітей, планується виділити з міського бюджету 40 млн грн. А протягом 2-3 років обладнати такими засобами всі навчальні заклади міста.