Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов привітав атовців з Днем захисника України та вручив їм нагороди

У День захисника України, 14 жовтня, мер Дніпра Борис Філатов вручив атовцям почесні медалі та відзнаки. Військові отримали пам’ятні медалі «Захиснику Вітчизни», почесні грамоти міськради, подяки міського голови та наручні годинники. Також представники обласної влади вручили волонтерам низку державних нагород. Очільник Дніпра наголосив: День захисника України не повинен перетворитися на аналог 23 лютого.

«Менш за все я б хотів, щоб це свято перетворилося на аналог 23 лютого, коли чоловікам дарують бритви. Ми зібралися тут, щоб привітати наших захисників. Нагородити їх. Це – нагороди не від мера. Вони від міста, від усіх наших земляків. Усіх із святом», – зазначив Борис Філатов.

На майданчику біля Музею АТО зібралися понад 1,5 тис. людей. Тут облаштували польову кухню, а на місцевій сцені співали пісні про фронтове життя. Зазначимо, що зараз у Дніпрі налічується близько 5 тис. учасників антитерористичної операції. До Дня захисника України бійцям, які отримали інвалідність, та членам сімей загиблих військових у мерії Дніпра виділили матеріальну допомогу. Зокрема, інвалідам 2-ї групи надали по 10 тис. грн, інвалідам 3-ї групи – по 3 тис. грн. Сім’ї загиблих отримують по 1 тис. грн на кожного члена родини. Рідним воїнів, які загинули в Афганістані, до державного свята передбачено виплату у розмірі 1 тис. грн. Загалом виділено 961 тис. грн.