Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Із зоозони на Монастирському острові вивезли останніх тварин

Сьогодні вранці, 11 жовтня, двох лисиць з колишньої зоозони на Монастирському острові відправили до реабілітаційного центру диких тварин «Еко-Галич» в Івано-Франківській області. Тварин доправлять до місця призначення у спеціально обладнаному транспорті комунального підприємства «Зооконтроль».

«Наше підприємство уклало з центром угоду на прилаштування двох лисиць з колишньої зоозони Дніпра та їхнього подальшого перебування там. Тваринам доведеться подолати відстань у понад тисячу кілометрів, але радує те, що вони їхатимуть у комфортних умовах, тобто у спеціально обладнаній для такої мети машині, де є кондиціонування з витримкою належного температурного режиму. Окрім того, підприємство допомогло в облаштуванні спеціальних вольєрів у центрі на Івано-Франківщині, де перебуватимуть лисиці, вони значно просторіші, ніж були тут, у зоозоні», – розповів директор КП «Зооконтроль» Олег Кучин.

Завідувачка зоозоною Надія Монастирська сподівається, що тваринам у новому місці буде значно краще. «Лисиці Максим та Лізка мешкали тут 11 та 12 років. Вони чіповані, привиті, вся ця інформація зазначена в їхніх спеціальних паспортах. Доглядала їх, годувала. Вже рік, як почали розвозити по різних зоокуточках України наших підопічних, і настав час зміни місця помешкання і для лисиць. Трішки сумно, але вже змирилася, що і вони поїдуть від нас», – додала Надія Монастирська.

Як відомо, у лютому цього року однією з останніх із зоозони на Монастирському острові вивезли шестирічну ведмедицю Лялю. Її відправили до Синевирського реабілітаційного центру бурих ведмедів. У травні минулого року було ухвалене рішення про закриття зоозони на Монастирському острові, оскільки умови в ній не відповідали нормам і правилам утримання тварин. Звірів звідти поступово вивозили.