Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі запрацюють 15 паркувальних майданчиків

Незабаром у Дніпрі знову почнуть працювати 15 паркувальних майданчиків. Про це під час прямої телефонної лінії 27 вересня повідомив заступник директора комунального підприємства «Міськавтопарк» Володимир Бацун. Зокрема, йдеться про майданчики за адресами: просп. Д. Яворницького, 113-117, ринок «Курчатовський», вул. Курчатова (район автовокзалу), вул. Центральна, 14, просп. Д. Яворницького, 119, 67 тощо.

Володимир Бацун зазначив, що офіційно ці парковки почнуть працювати, коли оператор встановить паркомати. «Оператор вже придбав паркомати, наразі завершуються всі підготовчі технічні роботи з їхнього встановлення. З оператором укладуть договір до проведення конкурсу з визначення на операторів з обслуговування цих об'єктів. Тобто, коли запрацюють паркомати, зніматиметься плата за користування парковкою. Поки що паркування там безкоштовне», – пояснив він.

Заступник директора Міськавтопарку також нагадав, що у місті працюють сім спеціально відведених парковок. Вони обладнані спеціальними комп'ютеризованими терміналами, через які здійснюється оплата за паркування. Це майданчики за адресами: пл. Вокзальна, пл. Героїв Майдану, вул. Шмідта, 2, вул. Шмідта, 3-9 та парковки поблизу ТЦ «Мост-сіті центр».

«На цих майданчиках оплата здійснюється виключно через термінали з видачею відповідного чека. Там можуть працювати контролери, але брати плату за паркування їм заборонено. Вони виконують наглядову функцію, можуть також порадити водіям, як правильно користуватися терміналами. Окрім того, залишилися три парковки, які обслуговує наше підприємство – на площі Героїв Майдану, 1, навпроти міської ради (просп. Д. Яворницького, 75) та на вул. Марії Кюрі (біля ТЦ «Материк»). За цими адресами працюють оператори КП «Міськавтопарк» у відповідній формі, з посвідченням», – додав Володимир Бацун.

У Дніпрі з початку року завдяки паркувальним майданчикам міський бюджет отримав понад 7,5 млн грн.