Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виховання патріотів: У Дніпрі влаштували свято з нагоди річниці заснування школи козацького бойового мистецтва

У Дніпрі на честь 18-ї річниці заснування Дніпровської регіональної зразкової школи козацького традиційного бойового мистецтва «Спас-Штурм» влаштували фольклорно-спортивне свято «Витоки». Захід є традиційним і відзначається щорічно. Вже 15 років його проводять на території руїн фортеці Кодак.

«Це місце ми обрали, бо саме тут починаються дніпровські пороги. Тому і назва заходу «Витоки», адже звідси все починається. Всі говорять про Хортицю та Запоріжжя, що це козацький край. Але саме Дніпропетровщина мала найбільшу кількість січей на своїй території», – сказав керівник Дніпровської регіональної зразкової школи козацького традиційного бойового мистецтва «Спас-Штурм» Геннадій Поляков.

Цю школу заснували в 1999 році. Тоді вона складалась з однієї невеликої експериментальної групи. Зараз навчальний заклад відвідують близько 400 вихованців. Це бойове мистецтво дає змогу розвивати тіло та дух, а також наближає своїх послідовників до історії та традицій козацтва.

«Ця школа – один з найяскравіших прикладів національно-патріотичного виховання, адже тут є і традиційне мистецтво, і культура, і, звичайно, традиції родини», – зазначила заступник директора-начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання міськради Дніпра Дар'я Біла.

Загалом на свято зібралося близько тисячі дніпрян та гостей міста. У програмі заходу: посвята маленьких козачат, виступ театру козацького бою із Запоріжжя, куліш, українська дискотека, традиційні козацькі розваги тощо. Не обійшлося й без показових виступів вихованців шкіл українських національних бойових мистецтв.

«Зараз одному моєму сину 8 років, а другому – 10. Вони пішли до цієї школи, коли були ще в дитсадку. Діти з таким натхненням показують свої досягнення та розповідають про школу! У них там своя родина і дуже міцна дружба. Вони не тільки займаються там спортом, але й загартовують душі», – розказала мама двох вихованців школи «Спас-Штурм» Ілона Бакурова.