Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

25.09.17 11.00 Прес-конференція на тему: « Як у Дніпрі пройде Всесвітній день серця»

25 вересня об 11-00 в приміщенні міської ради ( просп. Д. Яворницького, 75,7 поверх , біла зала) -прес-конференція на тему: « Як у Дніпрі пройде Всесвітній день серця». Участь у прес-конференції візьме головний терапевт департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Кравець.

Довідка:

З ініціативи Всесвітньої федерації серця, за підтримки ВООЗ та ЮНЕСКО, 29 вересня щорічно відзначається Всесвітній День серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році. Мета введення такого свята в Міжнародний календар – це підвищення інформованості населення планети про небезпеку, яку несуть серцево-судинні захворювання.

За статистикою в Україні за останні 10 років захворюваність на серцево-судинні захворювання зросла у три рази. У кожної третьої дорослої людини виявляється підвищений артеріальний тиск.

В м. Дніпро з 25 по 29 вересня буде проходить  тижневик з нагоди Всесвітнього дня серця. В кожній амбулаторії загальної практики – сімейної медицини всім бажаючим медичні працівники вимірять масу тіла, артеріальний тиск, проведуть лабораторні дослідження крові та ЕКГ дослідження. Медичними працівниками Центрів первинної медико-санітарної допомоги будуть проводитись лекції і бесіди з пацієнтами по дієтичному харчуванню, фізичній активності, здоровому способу життя.

 Також протягом тижня запланована організація такого обстеження пацієнтів на базі районних територіальних центрів соціального обслуговування населення. Мешканці міста зможуть