Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбувся чемпіонат міста з кінного спорту

У п’ятницю, 22 вересня, в Дніпрі відбулися відкритий чемпіонат міста та міський турнір з кінного спорту пам’яті заслуженої діячки культури Людмили Китаєвої.
Змагання проходили на базі Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи Олімпійського резерву з кінного спорту, яка цього року святкує своє 55-річчя. У заході взяли участь 100 спортсменів із Дніпра та області (Орловщина, Петриківка), а також із Запоріжжя та Харкова.

«Наша спортивна школа вважається однією з найкращих в Україні у цьому виді спорту, тут навчаються понад 140 дітей. Такі турніри дають їм змогу проявити свою майстерність. Чемпіонат міста проводиться в усіх вікових категоріях, тож спробувати себе можуть і наймолодші. Сьогодні виступає молодша група, а 23 та 24 вересня проходитимуть видовищні фінальні заїзди», – зазначив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олександр Осипов.

Спортсмени змагаються в двох дисциплінах: виїздка (проводиться в манежі за спеціальними програмами) та конкурс (подолання перешкод).

«Міський турнір з кінного спорту пам’яті Людмили Китаєвої є традиційним, він проходить вже 6 років, а відкритий чемпіонат міста відбувається вже понад 20 років. Із нашої школи виступають понад 50 учасників, наймолодшому – 12 років. Кінний спорт дуже важко опанувати, бо спортсмену потрібно навчитись нести відповідальність не тільки за себе, а й за коня. Опанувати їзду на тварині, яка важить 500-700 кг та має характер, – непросто», – розповіла заступник директора СДЮСШОР з кінного спорту з навчально-тренувальної роботи Лариса Велика.

Карині 15 років, вона навчається в спортивній школі 3 роки і вже має звання кандидата в майстри спорту: «Я змагаюсь із старшими спортсменами на рівних. До цих змагань я готувалась усе літо, щодня ходила на тренування. Сподіваюсь, що я разом зі своїм партнером – конем, зможу показати гідний результат».

Довідка. СДЮСШОР з кінного спорту започаткувала свою історію з кінно-спортивної секції, створеної в 1962 році. За період набуття статусу спеціалізованої з 1986 до 2017 року в школі виховали 3 майстри спорту міжнародного класу, 41 майстра спорту та 254 кандидатів у майстри спорту.

На міжнародних змаганнях у 2017 році 9 спортивних пар школи вибороли 13 перших місць, 6 пар посіли другі місця, а 4 пари – треті.

В чемпіонаті України цього року взяли участь 17 вихованців школи. Вони посіли друге командне місце серед дітей та перше командне місце серед юнаків та юніорів. В особистих змаганнях серед дітей завойовано два третіх місця, а серед юнаків – друге та третє місця.

Цього ж року на Кубках України 17 вершників посіли сім перших місць. Також вони вибороли шість других місць та сім третіх.

На обласних змаганнях у 2017 році 27 представників школи посіли загалом одинадцять перших місць, одинадцять других та одинадцять третіх.
До складу збірної команди України в 2017 році входить 5 вихованців спортивної школи.