Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прорив року: Дніпро отримав відзнаку Open Data City Award

Завдяки команді мера Дніпра Бориса Філатова місто стало лауреатом премії Open Data City Award і «Проривом року» на форумі Open Data Awards.
Зокрема, Дніпро переміг в номінації «Найвищі стандарти публікації відкритих даних міськими органами самоуправління». У першому турі проводилось відкрите голосування, а вже в другому найуспішніші міста обирали найкращі місцеві та міжнародні експерти в сфері відкритих даних.


Разом із Дніпром цю нагороду отримав також Львів.
«У Львові вже декілька років йде робота над відкритістю та прозорістю. А Дніпро просто з неймовірною швидкістю створив портал з найбільшою кількістю наборів відкритих даних серед усіх міст України, а також унікальну єдину карту «Відкритий Дніпро», – зазначила виконувачка обов'язків заступника міського голови Яніка Мерило. – Перемога перш за все належить Борису Філатову, адже без політичної підтримки відкрити дані було б неможливо. Велике дякую меру, який підтримував цей процес».
Також Яніка Мерило подякувала команді міського голови, яка постійно реалізовувала запити управління інформаційних технологій та самостійно публікувала дані.


Зараз на дніпровському порталі опублікували вже 176 наборів даних. Створювати платформу допомагали представники міжнародної програми TAPAS, EGAP та Агентство електронного урядування.