Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі затвердили кандидатів до складу Госпітальної ради, яка буде опікуватись розвитком лікарень Дніпровського госпітального округу

Серед кандидатів на членство у Госпітальній раді від Дніпра - науковці, юристи, медійники та посадовці мерії. Загалом – 11 претендентів, яких обрала профільна комісія з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та міжнародних зв'язків міськради.

Очікується, що перші засідання Ради проведуть до кінця року. Від ефективності роботи Госпітальної ради залежатиме, зокрема, подальший розвиток стаціонарів лікарень.

До переліку кандидатів, який депутати Дніпра ухвалили під час 24-ї сесії 20 вересня, увійшли представники різних соціальних груп.

Зокрема, мер Дніпра Борис Філатов, доктор медичних наук, заслужений лікар України, голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та міжнародних зв'язків Євгенія Дитятковська, заступники мера Андрій Бабський та Володимир Міллер, доктор медичних наук, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, заступник проректора з лікувальної роботи Дніпровської медичної академії Олена Сорокіна, голова Дніпропетровської міської спілки ветеранів АТО, начальник медичної служби в/ч пп А3283 Артем Хранюк, керівник Дніпропетровського обласного департаменту по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Київського комітету «Народна Рада України» Геннадій Соколенко, голова правління Громадської організації «Регіональна асоціація пацієнтів» Лариса Бабіч, заслужений юрист України, голова Дніпропетровської обласної організації Союзу юристів України Володимир Дон, головний редактор інформаційних програм ДП «Телерадіокомпанія СТЕРХ» ТОВ «ПРИРОДНІ ІНВЕСТИЦІЇ» Борис Васильєв і перший заступник голови центрального правління Українського товариства сліпих Сергій Кіт.

Загалом до Дніпровського госпітального округу увійдуть медзаклади Дніпра, Новомосковська, Синельниково, а також Дніпровського, Магдалинівського, Новомосковського, Синельниківського та Солонянського районів.

Кандидатів від решти міст та районів планують затвердити до кінця вересня. Порядок формування округів Кабмін затвердив у листопаді минулого року.

Госпітальні округи, зокрема, мають допомогти закладам охорони здоров'я підготуватися до управлінської та фінансової автономії, також надання медичної допомоги в межах договорів про медичне обслуговування населення з головним розпорядником бюджетних коштів.

Як відомо, створення госпітальних округів є одним із напрямів реформування системи охорони здоров'я.