Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Подивитися на масштабний фестиваль спорту в Дніпрі прийшли тисячі містян

На Фестивальному причалі в Дніпрі цієї суботи відбувся видовищний фестиваль спорту. Захід, який пройшов у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця», зібрав тисячі містян.

У фестивалі взяли участь дитячо-юнацькі спортивні школи, клуби та громадські організації міста. Також свою майстерність продемонстрували 18 міських спортивних федерацій – зі спортивної та художньої гімнастики, тхеквондо, традиційного ушу, черліденгу, айкідо, козацького традиційного бойового мистецтва «Спас» тощо.

На набережній розташувалось 20 різноманітних локацій. Для шанувальників вітрильного спорту в акваторії Дніпра курсували класичні та крейсерські яхти. На локації скелелазіння демонстрували різноманітні вправи та спеціальне спорядження. В зоні екстремального спорту юні спортсмени показували майстер-класи катання на роликових ковзанах і скейтах. У локації стрільби з луку демонстрували, як користуватися цією зброєю. Також на локаціях дніпряни змогли дізнатися розклад занять у спортивних секціях, поспілкуватися з керівникам федерацій та спортивних шкіл міста.

«Минулого року фестиваль спорту провели в Дніпрі вперше. Тоді організували лише показові виступи спортсменів, а цього року він набув масштабних розмірів. Працюють локації, де можна спостерігати за виступами спортсменів, спілкуватися з тренерами. Містяни дізналися, які види спорту розвиваються в Дніпрі, до якої спортивної школи, клубу чи секції можна віддати дитину», – наголосив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олександр Осипов.

Старший тренер спортивного клубу зі спортивної акробатики та стрибків на акробатичній доріжці «Віват» Дмитро Гак розповідає, що їхня локація користується особливою популярністю.

«Наші вихованці демонструють акробатичні елементи вправ різних розрядів. Приємно, що глядачі підходять, спостерігають, цікавляться, розпитують, тож ми роздаємо інформаційні листівки», – поділився враженнями тренер.

Дніпрянка Юля з дочкою Алісою теж побували на фестивалі спорту. «Зараз донька відвідує танці. На фестивалі їй сподобалися виступи дівчат, які займаються художньою гімнастикою. Якщо забажає, віддамо її і на цей вид спорту. Дуже гарна справа – проводити такі фестивалі, де всі охочі можуть ознайомитися з різними видами спорту, що розвиваються в нашому місті», – додала жінка.