Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Освіта для літніх людей стає доступнішою: На лівому березі Дніпра відкрили новий філіал Університету третього віку

На лівому березі Дніпра відкрився новий філіал Університету третього віку. Відділення соціального проекту для літніх людей запрацювало на базі Фінансової академії, яка є підрозділом Університету митної справи та фінансів. За сприяння міського голови Бориса Філатова освітня ініціатива вийшла на новий рівень. 

Різні науки в новій філії навчального закладу опановуватимуть понад 230 літніх студентів.

«Університет третього віку розширює свою географію. Мер Борис Філатов поставив перед нами таке завдання, адже треба бути ближчими до наших слухачів. Ми дякуємо нашим партнерам із Фінансової академії, дякуємо нашим життєлюбам. Ми розвиватимемо цю ініціативу», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Артем Нідєлько.

Загалом в Університеті третього віку зараз навчається понад 1,5 тис. літніх містян.

Алла Полонська радіє відкриттю лівобережного підрозділу улюбленого закладу. У жінки – троє онуків, вона хоче бути для них кмітливою помічницею в навчанні. 

«Хіба я можу відставати від них? Мені потрібно оволодіти комп'ютерною грамотою, щоб допомогти дітям будь-якої хвилини. І мови іноземні потрібні. А на лівому березі навчатися ще зручніше», – розповіла вона.

Опановувати психологію, комп'ютерну грамоту, іноземні мови та тонкощі аграрної справи літнім студентам допомагають 245 викладачів вишів Дніпра.

Записатися на навчання можна за телефонами: (056) 732 12 12, (095) 732 12 12, (096) 732 12 12, (073) 732 12 12. Інформацію про проект також можна отримати на сторінці УТВ у соцмережі

Як відомо, Університет третього віку є спільним проектом мера Дніпра Бориса Філатова та Університету ім. А. Нобеля з 2015 року. Це – європейська практика надання освіти пенсіонерам. За підтримки міської влади вона стала доступною і для дніпрян поважного віку.