Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпровській міській раді обговорили роль громадянського суспільства у розвитку міста

13 вересня у Дніпровській міській раді відбувся круглий стіл, учасники якого обговорили роль громадськості у стратегії розвитку міста. Тема зустрічі – «Формування і розвиток громадянського суспільства та створення інститутів взаємодії влади і суспільства як складові стратегії розвитку міста Дніпра».

Захід відбувся в рамках реалізації найкращих ідей конкурсу проектів громадських організацій, який ініціював міський голова Борис Філатов.

Серед його переможців – громадська організація «Лабораторія наукових ініціатив». Вона пропонує створити платформу, яка об’єднає науковців, експертів та  громадських діячів для реалізації Стратегії розвитку Дніпра.

Проект організації має посприяти формуванню громадянського суспільства як складової стратегічного розвитку міста шляхом створення інституту формування громадянських компетентностей, а також налагодженню взаємозв’язків влади міста і членів громади.

«Ми плануємо протягом вересня-грудня провести інформаційно-освітні зустрічі, організувати діяльність робочої групи щодо створення інституту розвитку громадянського суспільства», – зазначила доктор наук з державного управління, професор кафедри економіки та регіональної економічної політики Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Таїсія Крушельницька.

Зі свого боку директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики мерії Дніпра Артем Нідєлько запевнив, що міська рада намагається створити сприятливі умови для розвитку та активної діяльності інститутів громадянського суспільства, популяризації їхнього найкращого досвіду, проведення постійних консультацій із громадськістю з важливих питань життя суспільства і держави, залучення громадських лідерів до підготовки проектів управлінських рішень.

«Ресурс громадських організацій – це великий інтелектуальний потенціал, що допоможе вирішити актуальні для міста питання», – сказав він.