Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

14.09.17 10..00 Відкриття тренінгового центру за програмою «Інфекційна безпека міста Дніпро на 2018 – 2020 роки»

   14 вересня о 10-00  за адресою: пл. Соборна, 4, 4 поверх, кафедра мікробіології, епідеміології ДМА- відкриття  тренінгового центру за програмою «Інфекційна безпека міста Дніпро на 2018 – 2020 роки». Участь у заході візьмуть: заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення ДМР Андрій Бабський;  президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк; директор департаменту інфекційного контролю Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Наталія Кожан.

  Довідка:
Незважаючи на прогрес медицини, проблема внутрішньо-лікарняних інфекцій залишається однією з найбільш актуальних. Зростання інфікування пов’язано із зростанням інвазійних процедур, розповсюдження стійкості до антибіотиків більшості видів бактерій.
Статистика свідчить, що в м. Дніпрі  до 10% пацієнтів, що лікуються у стаціонарі, уражаються внутрішньо-лікарнями інфекціями, що приводить до збільшення термінів госпіталізації, летальності і витрат на лікування, але виявлення та реєстрація таких випадків досить низька через побоювання покарання. Тому за ініціативи міського голови Бориса Філатова департамент охорони здоров’я населення в м. Дніпро запроваджує програму «Інфекційна безпека міста Дніпро на 2018-2020 роки». В програмі передбачається приділити значну увагу підвищенню кваліфікації медичних працівників, заходам інфекційної безпеки в лікарнях. Згідно цих планів на базі Дніпровської медичної академії з 14 вересня 2017 року починає діяти тренінговий центр, де медичні працівники будуть вдосконалювати свої знання та навики за допомогою експертів в галузі інфекційної безпеки та моніторингу інфекційних хвороб. По закінченню тренінга кожен лікар отримує сертифікат державного зразка.
Це дозволить керівництву медичних закладів і лікарям переглянути свої погляди на питання дотримування санітарних правил в закладах, на відношення до виконання епідеміологічного режиму,  удосконалення підходів і стандартів відповідальності щодо  інфекційної безпеки, сприятиме професійному розбору  медичних помилок, інших дефектів у наданні медичної допомоги з метою їх попередження, забезпечить своєчасне діагностування, безпечне застосування нових технологій, обладнання, ліків.

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради ( шлагбаум) о 9-?30.