Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Яніка Мерило розповіла представникам муніципалітетів українських міст про досягнення Дніпра в електронному урядуванні

13 вересня до Дніпра прибула делегація депутатів міськрад та представників органів влади міст Львівської, Тернопільської, Волинської, Чернівецької, Івано-Франківської та Вінницької областей для обміну досвідом із дніпровськими управлінцями. У мерії Дніпра вони зустрілися з виконувачкою обов’язків заступника міського голови Янікою Мерилою. Захід відбувся за підтримки Міжнародного республіканського інституту.

«Дніпро – одне з міст, яке взяло курс на прозорість та відкритість. Хочеться показати, що ми зробили за півтора року. Тут не було жодних електронних баз. Тому ми поставили собі за мету за короткий час запровадити електронне врядування і стати інноваційним, відкритим містом», – зазначила Яніка Мерило.

В. о. заступника Бориса Філатова розповіла гостям про досягнення Дніпра у цій сфері. Так, у місті запустили новий портал мерії, запровадили онлайн-трансляції сесій міськради і засідань комісій, використовують систему ProZorro для закупівель від 3 тисяч гривень, створили «Відкритий бюджет» та «Відкриту мапу Дніпра», запровадили електронну чергу до лікаря тощо. Крім того, реалізували бюджет участі: містяни подають проекти і найкращі з них фінансуються з бюджету міста. Переможців обирають самі дніпряни за допомогою голосування через BankID на сайті та в бібліотеках і ЦНАПах міста.

«Хочу подякувати за таку зустріч, за обмін досвідом. Ми, представники Вінницької міської ради, намагаємося вивчати досвід інших, щоб утілювати успішні ідеї у нашому місті. Тому ми дуже багато їздимо по Україні та за кордоном», – розповіла заступник Вінницького міського голови Галина Якубович. Після зустрічі делегати відвідали кол-центр Цілодобової єдиної гарячої лінії для звернень громадян та сесійну залу міськради. Гості перебуватимуть у Дніпрі два дні – 13 та 14 вересня. За цей час вони оглянуть ЦНАП «Лівобережний», «розумні» зупинкові комплекси та нові тролейбуси, а також відвідають культурно-діловий центр «Менора», КП «Агентство розвитку Дніпра», медичний заклад первинної допомоги, Міський алергологічного центр, Центр зупинення кровотеч (Лікарня швидкої допомоги) та Алею героїв АТО.