Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міськрада нагородила найкращих працівників фізичної культури та спорту

8 вересня з нагоди Дня фізичної культури і спорту, що припадає на другу суботу вересня, у Дніпровській міськраді відбулись урочисті. У заході взяли участь директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, комунальних підприємств, голови міських федерацій різних видів спорту, відомі тренери-викладачі, представники Дніпропетровського відділення Національного олімпійського комітету та Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, ветерани спорту.

Заступник міського голови Олександр Шикуленко нагородив запрошених подяками мера та пам'ятними подарунками.

«Радий вітати спортивну еліту Дніпра. Завдяки вашим професійним якостям, силі, енергії, ентузіазму спортивний рівень, імідж нашого міста щороку зростає, і зараз вже з упевненістю говоримо, що «Дніпро – спортивна столиця». Лише за 2016-2017 навчальний рік на всеукраїнських, європейських та міжнародних змаганнях наші спортсмени вибороли 2 тис. 532 медалі різного ґатунку, із них 118 – на міжнародних турнірах і кубках. Ці спортивні перемоги – й ваша велика заслуга. Миру, добра, нехай високі досягнення продовжують втілюватися у ваших вихованцях. Зі святом!» – сказав Олександр Шикуленко.

Зі свого боку президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова відзначила, що професійний спорт неможливий без любительського.

«Наша мета – проводити якомога більше змагань не лише серед професійних спортсменів, а й серед любителів спорту», – наголосила Марина Філатова.

Заслужений майстер спорту України, заслужений тренер, директор Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності Діна Міфтахутдінова розповіла, що відзнака, яку вона отримала, – це заслуга всього колективу закладу.

«Спортом займаюся з 6 років. Розпочинала з фігурного катання, потім – академічне веслування, зараз є керівником спортивної школи, вихованці якої прославляють нашу країну на міжнародній арені», – додала тренер.

Довідка. У Дніпрі 30 спортивних шкіл, підпорядкованих управлінню спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради, 11 з них мають статус спеціалізованої школи олімпійського резерву. У цих закладах працюють 563 тренери-викладачі з 48 видів спорту та тренується 11 тис. 391 учень. Крім того, у місті працює 62 федерації з видів спорту, з них 32 – з олімпійських видів спорту, та 30 – з неолімпійських. Цього року було вперше запроваджено міські стипендії провідним спортсменам Дніпра. Протягом 2017-го щомісячні виплати одержуватимуть 50 осіб.