Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

8.09.17 17.00 Відкриття виставки «Родинний вернісаж»

8 вересня о 17-00 в приміщенні Художнього музею (вул. Шевченка, 21) – відкриття виставки «Родинний вернісаж». Проведення виставки підтримано Дніпропетровською організацією Національної Спілки Художників України та сучасною студією дизайну «Madgroup».

Довідка:

Цей виставковий проект представляє дружню талановиту родину відомих дніпровських митців Павлових-Корольових. Юрій Павлов – скульптор, заслужений художник України, саме він став засновником доброї сімейної традиції щодо успадкування професії художника. Його скульптури добре відомі усім мешканцям нашого міста. Це і «Муза-Талія», що прикрашає фонтан біля Театру опери та балету, скульптури театру імені Т.Г.Шевченка та барельєфи центрального мосту через Дніпро, пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам на Набережній, а ще бронзовий лев, який зустрічає відвідувачів у парку Шевченка. Його твори увійшли до літопису українського образотворчого мистецтва як «сміливі шедеври соцреалізму». На вернісажі презентується його скульптурна пластика, ескізи до робіт останніх років, присвячених темі козацтва.

Шляхом батька пішла його донька Тетяна Корольова-Павлова, яка з раннього дитинства втілює свої думки на полотні. Вона спеціалізується на монументально-декоративному мистецтві, її розписи можна побачити як в Україні, так і за кордоном. «Родинний вернісаж» презентує її живопис, графіку і особливий вид монументально-декоративного мистецтва – вітражі, композиційні ідеї до яких виникли у Тетяни завдяки вивченню народних українських традицій, фольклору . Діти Корольових-Павлових, які зросли у творчій ідилії, успадкували природнє тяжіння до професійного заняття образотворчим мистецтвом: син Віктор став архітектором, а молодша Марина, закінчивши Дніпропетровський театрально-художній коледж, навчається у виші. Твори молодших Корольових також представлені на виставці. Виставка працюватиме  до 1 жовтня 2017 р.