Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

7.09.17 15.00 Відкриття всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра»

7 вересня о 15-00 в приміщенні виставкової зали Дніпропетровської організації Національної спілки художників України (вул. Січеславська Набережна,18) – відкриття всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра» . Участь у заході візьме начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Довідка:

У цьому році м. Дніпро зібрало твори мистецтва з понад 30 міст України, що є своєрідним рекордом за 11 років проведення даної виставки та свідчить про зростання її рейтингу, розширення географії митців – учасників виставки.

На розгляд виставкового комітету було подано близько 300 творів, відібрано 250 творів 150 авторів.Виставка демонструє сучасний стан мистецтва від класичної школи реалістичного до безпредметного мистецтва.

Найбільш активну участь у виставці, звичайно,  візьмуть художники міста Дніпра (60 авторів).  Серед них Народний художник України Ф.Клименко, Заслужений діяч мистецтв України Л.Антонюк, Заслужені художники України Г.Чернета, А.Жежер, Є.Логвиненко, відомий майстер художньої емалі С.Юшков та інші талановиті художники.

Активну участь взяли також художники  м. Запоріжжя (11 авторів), м. Києва (8 авторів), а також Кам’янського, Петриківки, Кривого Рігу, Сум, Львову, Тернополя, Чернігова та інші.

Вражає багатством барв розділ петриківського розпису, що став символом нашої квітучої природи Придніпров’я та візитною карткою України.

У кожного з митців, що взяли участь у виставці є своє неповторне бачення краси та духовної величі нашого народу. Різноманітність мистецької палітри митців, багатство тематики та високий фаховий рівень дають нагоду шанувальникам мистецтва отримати справжнє естетичне задоволення від спілкування з їх багатогранною творчістю.