Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Завдяки «Міськзеленбуду» в Дніпрі зменшився шкідливий вплив амброзії на людей


Завдяки роботі КП «Міськзеленбуд» у Дніпрі зменшився шкідливий вплив амброзії на мешканців міста. Це стало можливим у результаті виконання відповідного плану, який підприємство розробило разом із департаментом благоустрою та інфраструктури у 2016 році.

Також реалізація плану дала змогу втримати закріплені за підприємством ділянки у належному стані. Загальна площа цієї території нинішнього року порівняно з минулим зросла на 100 га і становить наразі 351 га.

«Основним методом боротьби з амброзією залишається скошування. Застосовували цього року й метод витіснення цієї рослини. Амброзія любить світло. Створення тіньових зон у парках і скверах природним чином звільняє площі від амброзії. Витісняємо її також, збільшуючи площі поливних газонів. За останній рік таких газонів стало більше майже на три гектари», – зазначає директор «Міськзеленбуду» Юрій Фоменко.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та міжнародних відносин міської ради, професор, доктор медичних наук, заслужений лікар України Євгенія Дитятковська зауважує, що цього року кількість хворих на алергію через амброзію така ж, як і торік. Але поменшало пацієнтів, які надходять у критичному стані. За словам пані Дитятковської, це стало можливим завдяки низці заходів: «По-перше, ми приділили багато уваги навчанню лікарів. По-друге, хворі вчасно пройшли імунотерапію й отримували симптоматичне лікування. І по-третє, цього року амброзію вчасно прибрали, поки вона не почала цвісти».

Наступного року працівники КП «Міськзеленбуд» планують покращити боротьбу з карантинною рослиною на територіях, закріплених за районами і підприємствами, а також у приватному секторі, де цього року знищенню амброзії приділяли мало уваги.

Нагадаємо, близько 15% дніпрян страждає від тяжких форм алергії на пилок амброзії. Тому боротьба з цією рослиною – одне із пріоритетних завдань міської влади.