Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі органи самоорганізації населення можуть повернути у міське підпорядкування

Органи самоорганізації населення у Дніпрі можуть повернути у підпорядкування міста. Про це йдеться у проекті рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 18.02.2004 № 18/15 «Про обсяг і межі повноважень районних у місті рад та їхніх виконавчих органів» стосовно повноважень районних у місті Дніпрі рад з надання дозволу на створення органів самоорганізації населення та наділення їх делегованими повноваженнями.

Відповідний документ депутати Дніпровської міськради обговорили під час інформаційно-методичної зустрічі 1 вересня.

Зокрема, йдеться про органи самоорганізації населення, які у 2014 році, всупереч статуту територіальної громади Дніпра, були передані до районних рад міста.

Ухвалення цього проекту дасть змогу мешканцям вулиць та мікрорайонів вирішувати проблеми населення (ремонти шкіл, доріг, вивезення сміття тощо) безпосередньо з міською радою та отримувати від неї на це необхідне фінансування.

«Ми говоримо про те, щоб повернути функції взаємодії з ОСНами до міської ради і прибрати зайву ланку у вигляді районних рад, які якісно не можуть впоратися з цим завданням, бо в них немає на це фінансування», – зазначив секретар міської ради В’ячеслав Мішалов.

За його словами, проект рішення депутати Дніпровської міської ради розглядатимуть на черговій сесії 13 вересня.

Довідка: У Дніпрі нині нараховують 260 ОСНів, а статус юридичної особи, що дає змогу отримувати бюджетні кошти, мають лише 12 об’єднань. Майже половина ОСН – 120 об'єднань – будинкові комітети, що створювались на заміну ОСББ.