Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відкрили пам’ятну дошку ректору Дніпропетровської медичної академії Георгію Дзяку

31 серпня у Дніпропетровській медичній академії урочисто відкрили пам’ятну дошку ректору навчального закладу, академіку Національної академії медичних наук України, професору Георгію Дзяку. На заході були присутні представники місцевої влади, рідні вченого, його колеги, учні та друзі.

«Георгій Вікторович був не тільки керівником, а й лікарем та вчителем. Він підготував понад 20 докторів і 75 кандидатів наук. За 20 років його ректорства багато було зроблено й у Медичній академії. Наразі вона є одним із найкращих навчальних закладів України. Сьогодні, напередодні 1 вересня, ми вшановуємо пам’ять Георгія Вікторовича, відкриваючи цю пам’ятну дошку», – зазначила ректор Дніпропетровської медичної академії Тетяна Перцева.


На відкриття меморіального знака прийшла і Євгенія Дитятковська, депутат міської ради, доктор медичних наук, головний алерголог Дніпра. Вона – учениця Георгія Дзяка.
«Георгій Дзяк був видатним ученим, педагогом, почесним мешканцем нашого міста. Він творив багаторічну історію Дніпропетровської медичної академії. Я дуже пишаюся тим, що навчалася в нього. Важко сьогодні говорити, тому що ми бачимо його портрет, але вже ніколи не побачимо, як він підніматиметься сходами до академії», – сказала Євгенія Дитятковська.


Довідка. Георгій Вікторович Дзяк – видатний вчений, фахівець у галузі ревматології та кардіології. Народився 20 березня 1945 року в Дніпропетровську. У 1996-2016 рр. був ректором Дніпропетровської державної медичної академії.
Під його керівництвом було підготовлено та захищено 22 докторських і 75 кандидатських дисертацій. Георгій Дзяк –  автор понад 500 наукових праць, серед них – 22 монографії. Йому належить 18 винаходів і 21 патент. Помер професор 24 листопада 2016 року.