Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Карнавал по-дніпровськи: На День міста дніпрян запрошують приєднатися до першої в Україні костюмованої ходи, яка вже зібрала понад 5 тисяч учасників

До Дня народження Дніпра в мерії підготували місту справжній сюрприз. 9 вересня дніпровськими вулицями пройде унікальна для України карнавальна хода I love Dnipro.
«Ми вперше робимо це в нашому місті. Раніше на свята проводилися паради оркестрів, та ми хочемо відійти від цього формату. Нинішня хода стане справжньою родзинкою цьогорічного святкування Дня міста», – зазначив заступник міського голови Бориса Філатова Олександр Шикуленко під час прес-конференції 31 серпня.


Посадовець також додав: якщо дніпрянам сподобається нова традиція, такі карнавали проводитимуть щороку.


Хода стартує з площі Героїв Майдану 9 вересня, об 11.30, й рухатиметься проспектом Д.  Яворницького. Далі вона поверне на вул. Воскресенську, а звідти Січеславською Набережною дійде до Фестивального причалу. Уже на головному концертному майданчику міста учасники ходи проведуть флешмоб, під час якого люди утворять величезний напис «I love Dnipro». Організатори не виключають: масова акція може претендувати на всеукраїнський рекорд.


«Мені приємно, що місто підтримує такі креативні ідеї та охоче йде назустріч. Дніпро заслуговує на це. Тут є багато талановитих людей, яким є що показати», – розповів режисер карнавальної ходи у Дніпрі Денис Миргоязов. Раніше він ставив такі дійства у різних країнах світу.


До карнавальної ходи можуть приєднатися всі охочі. Наразі до неї долучилося понад 5 тисяч осіб. Дійство супроводжуватиметься музикою, танцями та костюмованими номерами. Утім взяти участь у карнавалі можна й у звичному одязі. Головне правило: жодної політики – лише святковий настрій.
Дізнатися більше про дніпровський карнавал і подати заявку на участь можна за телефонами: (056) 745 27 59, (097) 481 92 20, а також на сторінці події в соціальній мережі