Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі у зв’язку з декомунізацією демонтували 46 об’єктів

У рамках «Програми заходів та завдань з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища Дніпра на 2016-2020 роки» в місті демонтовано 46 об’єктів, пов’язаних із тоталітарним режимом. Про це під час прямої телефонної лінії 30 серпня повідомив начальник відділу містобудівного прогнозу, охорони культурної спадщини та дизайну міського середовища головного архітектурно-планувального управління Олександр Тепленко.

«Один із пунктів програми – демонтаж пам’яток та пам’ятних знаків епохи тоталітарного режиму у зв’язку з декомунізацією. Ми його виконали: було знесено 46 таких об’єктів», – зазначив Олександр Тепленко.

Загалом програма спрямована на інвентаризацію пам’яток, їхню реконструкцію та збереження. У Дніпрі нараховується 608 об’єктів культурної спадщини. Це архітектурні, монументальні, історичні, ландшафтні пам’ятки. 24 з них – національного значення. Наразі до історико-культурного плану міста внесено 375 пам’яток. Найближчим часом фахівці відділу коригуватимуть план, щоб включити до нього нововиявлені об’єкти.