Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Майже 300 тисяч мешканців Дніпра мають можливість записатися до лікаря через Інтернет

30 серпня у дніпровському Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 6 запрацював сервіс електронного запису до лікаря. Це вже четвертий медзаклад у місті, в якому потрапити на прийом можна за допомогою інтернет-черги. Послуга онлайн-реєстратури набирає обертів. Перевагу їй віддали вже понад 45 тис. дніпрян.

«Казали, що пацієнтам похилого віку буде складно розібратися. Та практика показує, що близько 300-500 відвідувачів лікарень щодня користуються електронною чергою. Хтось розбирається сам, комусь допомагають близькі», – зазначила виконувачка обов’язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

Щоб електронна черга функціонувала, потрібні підключені до мережі Інтернет комп’ютери у медиків та в реєстратурі. Програма дає можливість пацієнтам обирати зручний час візиту до лікаря. Запис відображається в загальній системі, тому збігу в часі з тими, хто користується звичайною чергою, бути не може. Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги № 6 Дмитро Сазонов каже: персонал і пацієнти медзакладу нововведенням задоволені. Як працює електронний запис до лікаря, він тестував особисто.

«Це набагато швидше та зручніше. Це виводить медицину на новий рівень. За два тижні тестового режиму 660 пацієнтів записалися онлайн», – зазначив Дмитро Сазонов. У тому, що електронна медицина полегшує життя, переконалася й дніпрянка Валентина Берник.

«Дуже зручно. Не треба стояти в черзі. Я можу повністю розпоряджатися своїм часом. Уперше прочитала про це в оголошенні в лікарні. Все доступно й зрозуміло. Надалі – тільки через Інтернет», – запевнила жінка.

У Дніпровській мерії на впровадження електронної медицини передбачили загалом 3,5 млн грн. Кошти йдуть на придбання техніки, а програмне забезпечення ІТ-волонтери надають безкоштовно.

«Впровадження інновацій у медичній галузі, зокрема електронної медицини, є пріоритетом для команди мера Дніпра Бориса Філатова. Нині третина населення міста має змогу записатися до лікаря онлайн. Це майже 300 тис. дніпрян», – наголосив заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський. Наразі електронна реєстратура працює також у медичних центрах № 3, 5 і 11. До кінця цього року онлайн-чергу хочуть запровадити в усіх медзакладах міста. У планах мерії також – повноцінний запуск електронних картки та рецептів для пацієнтів.