Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Заступник Бориса Філатова обговорив розвиток навчальних закладів із їхніми директорами

Керівникам середніх загальноосвітніх закладів Дніпра варто окреслити потреби шкіл і звертатися для їхнього вирішення до міської ради. Про це під час конференції педагогічних працівників шкіл міста заявив заступник міського голови Бориса Філатова Олександр Шикуленко.

За його словами, це питання у школах слід підняти найближчим часом, адже незабаром розпочнеться підготовка бюджету на наступний рік.
При цьому заступник мера зауважив, що саме директори навчальних закладів відповідають за все, що відбувається у школах, – і за відсутність води, і за погане опалення: «Тож відповідайте за те, чим ви керуєте. У вересні ми почнемо формувати бюджет на 2018 рік і повинні розуміти потреби кожної школи».

Водночас посадовець повідомив, що із директорами 25 шкіл не укладатимуть нові контракти, оскільки вони не впоралися зі своїми обов’язками.
Крім цього, під час конференції обговорили досягнення з початку 2017 року. Так, середня заробітна плата вчителів у місті наразі складає 5900 грн. Також у Дніпрі діє програма «Молодий педагог», яка передбачає муніципальну надбавку для молодих фахівців.

Не залишили без уваги і питання ремонтів міських шкіл. Так, на ці потреби з міського бюджету виділяють 140 млн грн. Наразі в семи навчальних закладах Дніпра відремонтували покрівлі, а в дев’ятнадцяти замінили вікна. Ще в двадцяти п’яти обладнали кабінети медіатек, у тринадцяти відремонтували харчоблоки, а в двадцяти семи привели до ладу спортивні зали та майданчики.

Також під час конференції Олександр Шикуленко закликав директорів провести в школах інвентаризацію майна та розібратися із земельними відносинами. Натомість міська влада намагатиметься обладнати всі навчальні заклади спортивними майданчиками, які матимуть футбольне, баскетбольне та волейбольне поле, а також бігові доріжки.

Крім того, найближчим часом у місті планують запровадити систему обміну досвідом між педагогами та директорами різних шкіл. Складатимуть також рейтинг вчителів, щоб батьки розуміли, хто і як насправді навчає їхніх дітей.