Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбувся завершальний етап міжнародного флешмобу «Тризуб – це Україна», до якого приєдналися 50 країн світу

24 серпня у Дніпрі відбувся завершальний етап міжнародного флешмобу «Тризуб – це Україна». Захід стартував у лютому цього року в зоні АТО, у м. Волновасі. У Дніпрі до нього приєдналися мешканці міста та діаспоряни, котрі приїхали на Форум української молоді діаспори. Вони вийшли на вулицю із зображенням тризуба в руках. Загалом акція охопила 50 країн світу.

«Ідея провести флешмоб виникла через випадок із відомим футболістом Романом Зозулею в Іспанії. У нього був тризуб на одязі, і його безпідставно звинуватили (в нацизмі. – Ред.). Тож мета флешмобу – показати всьому світові, що Державний Герб України так само важливий, як і прапор, і слід ставитися до нього з повагою», –зазначив президент Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак.

«До цієї акції приєдналася українська діаспора. А загалом люди у 50 країнах світу виходили на вулиці з українською символікою, а саме – з тризубом. В Україні цей флешмоб підтримали народні депутати, міністерства, обласні та міські адміністрації. Тож ми вирішили: якщо наразі до Дніпра приїхали українці з 30 країн світу, це чудова нагода завершити флешмоб саме тут», – сказав депутат Верховної Ради України, голова міжфракційного об'єднання депутатів «Співпраця: Україна – діаспора» Дмитро Лубінець.

Під час флешмобу «Тризуб – це Україна» учасники Форуму української молоді діаспори привітали українців із Днем Незалежності мовами країн, де вони зараз мешкають.

Уляна Кінош проживає в Італії вже 8 років. За цей час приїхала до України вперше.

«Я приїхала спочатку не до свого рідного міста – Чернівців, а відразу до Дніпра. І мені дуже приємно, що тут нас так гостинно зустріли, по всьому місту ми бачимо вітальні плакати. Я насправді почуваюся тут як удома. День Незалежності для мене –дуже душевне свято, бо українці століттями боролися за свій суверенітет. І ось уже 26 років наша держава є незалежною», – сказала Уляна Кінош.