Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов: Дніпро співпрацюватиме з торговими палатами Іспанії та Сербії

23 серпня міський голова Дніпра Борис Філатов підписав меморандуми про співпрацю з торговими палатами Іспанії та Сербії. Мер уклав домовленості з президентом Іспано-української торгової палати для розвитку Михайлом Петруняком і головою Українсько-сербської ділової палати Мирославом Гочаком. Підписання документів провели в рамках Форуму української молоді діаспори.

Борис Філатов наголосив: потрібно підтримувати єдність всієї України та українців за кордоном. «Важливо, що Форум української молоді діаспори проходить саме в нашому місті. Дніпро – це колиска української ідентичності, колиска нової політичної нації країни», – сказав Борис Філатов.

Підписання документів дасть змогу налагодити контакти між підприємцями, науковцями й освітянами Іспанії, Сербії та Дніпра. Йдеться про лобіювання інтересів міста в бізнесових колах і серед громадських організацій. Одним із пріоритетних напрямів може стати повернення до Дніпра та України інвесторів, які майже 10 років тому відмовилися від співпраці.

«Найголовніше – допомогти середньому і малому бізнесу Сербії та України. Потрібно розвивати стосунки на регіональному рівні і співпрацю з містами – знаходити міста-побратими», – переконаний президент Світового конгресу українських молодіжних організацій, голова Українсько-сербської ділової палати Мирослав Гочак.

Укладені домовленості допоможуть залучити інвесторів для реалізації масштабних проектів у Дніпрі. Зокрема таких, як Індустріальний парк. Для обміну досвідом також планують проводити різні форуми та конференції.

«Наша співпраця може розвиватися в агропромисловому комплексі, в інфраструктурі. Іспанії потрібні українські ІТ-технології. У нас є інвестори, яких ми можемо залучити до України», – повідомив президент Іспано-української торгової палати для розвитку Михайло Петруняк.

Зі свого боку Борис Філатов подякував українській діаспорі за підтримку Дніпра. Представники української діаспори зазначають: головне – це практичні результати підписаних меморандумів і розвиток спільних проектів після проведення Форуму української молоді діаспори у Дніпрі.