Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровські зупинки оснастили QR-кодами, які повідомляють про час прибуття маршрутних таксі та автобусів

Дніпровські зупинки оснастили QR-кодами, які повідомляють про час прибуття маршрутних таксі та автобусів
У Дніпрі на пр. Поля (у минулому – пр. Кірова) на зупинках транспорту розмістили QR-коди, які при зчитуванні дають змогу пасажирам дізнатися час прибуття маршрутних таксі та автобусів. Про це під час прес-конференції 17 серпня повідомив заступник директора департаменту – начальник управління транспортної інфраструктури департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Станіслав Робота.
«Наразі майже 100% маршруток, що курсують проспектом Поля, оснащені GPS, тож пасажири зможуть протестувати нововведення повноцінно. Для цього потрібно відсканувати на зупинці QR-код (зробити це можна за допомогою будь-якої програми на смартфоні, яка зчитує такі коди) та знайти в переліку необхідне маршрутне таксі – і ви побачите, через скільки воно прибуде. Найближчим часом ми плануємо розмістити QR-коди на пр. Яворницького, а згодом – по всьому місту», – зазначив Станіслав Робота.
Також представник мерії повідомив, що у Дніпрі встановлять 25 дорожніх знаків, які нагадуватимуть пасажирам і водіям, де розташовані зупинки: «На жаль, у більшості випадків водії маршрутних таксі не зважають на закон, який вимагає зупинятися тільки на спеціально облаштованих зупинках. Це правило ігнорують і пасажири. Для того щоб виправити ситуацію ми спільно з патрульною поліцією та «Дорсервісом» у тестовому режимі встановимо 25 дорожніх знаків на пр. Поля. Очікуємо, що за 2-3 тижні ситуація зміниться, і учасники дорожнього руху дотримуватимуться правил».