Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У День Незалежності в Дніпрі пройде одразу два спортивних чемпіонати

   24 серпня Дніпро прийматиме дві знакові спортивні події – чемпіонат України зі Street Workout та чемпіонат світу зі Streetlifting-2017. Про це на прес-конференції повідомив один із заступників Бориса Філатова.
  «Цього року в нашому місті проходять дві знакові спортивні події всеукраїнського та міжнародного рівня. І ми продовжуватимемо цю традицію, тому що Дніпро – спортивне місто. Ми витрачали, витрачаємо й будемо витрачати кошти на підтримку масових видів спорту. Тому що наш курс – це здоровий спосіб життя», – зазначив Олександр Шикулено.
Чемпіонати відбудуться у рамках фестивалю Ukrainian Workout Fest за підтримки міського голови. Захід триватиме весь день: з 9.30 до 13.00 – чемпіонат світу зі Streetlifting-2017, з 13.00 до 14.00 – міжнародні Workout-рекорди, з 14.00 до 18.00 – чемпіонат України зі Street Workout.
«До нас приїдуть гості з Європи: Франції, Данії, Чехії, Молдови. Також будуть спортсмени з 25 міст України. Усього очікуємо 150 учасників», – зазначив координатор соціальних проектів міжнародної організації Street Workout, співорганізатор фестивалю Гауранітай Шуліка.
Наймолодшій учасниці – 7 років, найстаршій – 44. Призовий фонд фестивалю – 15 тис. грн, також передбачені сертифікати на спортивний одяг на загальну суму 30 тис. грн.

  Довідка: Street Workout (вуличне тренування) – масовий рух, заняття фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських
об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики
тощо. Включає тренування на турніку та брусах просто неба.
Streetlifting – один із напрямів Workout, змагальна дисципліна, в якій учасники
виконують дві  вправи: підтягування на турніках і віджимання на брусах з
додатково підвішеною вагою.