Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов показав Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману унікальні дніпровські тролейбуси з автономним ходом

15 серпня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і міський голова Дніпра Борис Філатов оглянули унікальні дніпровські тролейбуси з автономним ходом. Сучасні машини з'явилися в місті кілька тижнів тому.
Наразі це – єдиний в Україні електротранспорт, що має потужні акумулятори, живлення яких вистачає не менш ніж на 15 км шляху.
Під час руху тролейбусам не потрібна контактна мережа. Машини, що здатні об'їжджати перешкоди на дорозі та берегти екологічний баланс, зібрані на заводі «Південмаш» із комплектуючих білоруського виробництва. Тролейбуси оснащені кондиціонерами та зручні для людей з інвалідністю.
Електротранспорт курсує новим маршрутом № 14, що з'єднує лівий та правий береги. Це – перше розширення тролейбусної мережі міста за останні чверть століття.
Відродження електротранспорту – один із головних пріоритетів для команди Бориса Філатова. Днями в мерії вже оголосили тендери на придбання 13 тролейбусів із функцією безконтактного руху на відстань близько 1 км. Планують закупити й 12 звичайних машин. Водночас під час свого візиту до Великої Британії мер Дніпра домовився про закупівлю щонайменше п'ятдесяти тролейбусів за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.