Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Борис Філатов: Дніпро має всі шанси отримати перший в Україні сміттєспалювальний завод, збудований за передовими стандартами

Міський голова Дніпра Борис Філатов продовжує вивчати досвід роботи сміттєпереробних заводів Великої Британії. У рамках свого візиту до Сполученого Королівства дніпровська делегація відвідала два потужних підприємства з переробки відходів. До спорудження такого заводу в Дніпрі Борис Філатов залучатиме японських і британських фахівців.
«Під час візиту до Великої Британії наша делегація змогла ознайомитися з усіма сучасними технологіями переробки сміття, що існують на цей час у світі. Тепер разом із японськими та британськими фахівцями ми можемо підібрати найбільш оптимальну саме для нашого міста модель утилізації відходів, враховуючи, насамперед, їхню морфологію. У разі успішного завершення переговорів щодо фінансування проекту, у Дніпра є всі шанси отримати перший в Україні сміттєспалювальний завод, побудований за передовими стандартами», – заявив Борис Філатов.
Після відвідання сміттєпереробного заводу компанії Marubeni Corporation мер Дніпра також оглянув потужності Greatmoor Energy from Waste. Цей завод належить корпорації FCC Environment. Її вважають однією з провідних компаній з управління відходами та ресурсами у Великій Британії, а на світовому ринку FCC – серед лідерів у сфері екологічних послуг.
Завод корпорації Greatmoor Energy from Waste запрацював минулого року. Для створення інфраструктури з транспортування та переробки  відходів FCC Environment та рада графства Бакінгемшир уклали угоду про партнерство на 30 років. Завод може обробляти до 300 тис. тонн відходів, що не підлягають вторинній переробці. Під час спалювання сміття виділяється пара, яка змушує спеціальні турбіни генерувати енергію. У процесі виділяється 22 МВт електрики. Цього достатньо для живлення 36 тис. будинків.
Крім того, на відміну від полігонів, де складуються відходи, сміттєпереробні заводи майже не виділяють неприємних запахів.