Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нові тролейбуси та додаткове фінансування станції метро «Центральна»: Борис Філатов розповів про результати переговорів із Європейським банком реконструкції та розвитку

10 серпня у Лондоні міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку. Очільник міста провів перемовини з керівником департаменту муніципальної інфраструктури Ліною О'Грейді та старшим банкіром департаменту інфраструктури Марком Магалецьким щодо додаткового фінансування станції метро «Центральна» та оновлення рухомого складу електротранспорту. Зустріч провели в центральному офісі  ЄБРР.
«Домовилися про закупівлю щонайменше п'ятдесяти тролейбусів за кошти ЄБРР, обговорили можливість придбання нових трамваїв», – повідомив Борис Філатов.
Разом з тим, ішлося про додаткове фінансування робіт на станції метро «Центральна». У рамках її будівництва хочуть облаштувати підземний паркінг, а транспортну розв'язку перенести під проспект Д. Яворницького. Відтак площа Героїв Майдану, що в середмісті Дніпра, перетвориться на пішохідну зону. Це зробить дорожній рух у центрі більш безпечним та допоможе збільшити пасажиропотік метрополітену.