Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпровській міськраді посилили контроль за несанкціонованими викидами будівельних відходів

Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради отримав повноваження зі складання адміністративних протоколів за порушення благоустрою території міста, зокрема, за несанкціоновані викиди будівельного сміття. Відповідне право цьому відомству надав виконком міської ради. Про це під час прес-конференції 9 серпня повідомив директор департаменту екологічної політики мерії Павло Головаха.
«Ситуація з викиданням будівельних відходів у сміттєві баки стала просто кричущою. Недобросовісні містяни вважають це за норму, однак викидати будівельне сміття в баки заборонено. У тариф на транспортування твердих побутових відходів закладено 10% на негабаритне сміття, але аж ніяк не на будівельне. Через таку зухвалість містян порушуються графіки вивезення ТПВ, оскільки потрібен час, щоб завантажити будівельний непотріб, який залишають біля контейнерів. Така ситуація частіше зустрічається в багатоповерхівках, а не у приватному секторі», – розповів представник мерії.
Павло Головаха також зазначив, що з наданням права департаменту складати адмінпротоколи за порушення благоустрою території міста інспектори підрозділу виписуватимуть штрафи.

Представник команди Бориса Філатова додав, що вивозити будівельні відходи містяни повинні самостійно.

«Існують легальні фірми, які укладають із полігоном договори на вивезення будівельного сміття, тому немає жодних перепон, щоб звернутися до них, а не викидати ці відходи до баків», – наголосив Павло Головаха.