Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У школах і дитсадках Дніпра завершується підготовка до нового навчального року, на яку виділили безпрецедентні 145 млн грн

Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко. «Цього року приділено неабияку увагу серйозній підготовці шкіл та дитячих садків до початку навчального року. На ці цілі з міського бюджету виділено безпрецедентну суму – 145 млн грн. Це майже вдвічі більше, ніж у 2016-му. Ці кошти розділені приблизно порівну між школами та дитсадками. У школах проводяться капітальні й поточні ремонти: оновлюються покрівлі, мережі водопостачання та каналізації, системи опалення, електромережі, фасади – їх утеплюють, замінюють вікна. Також ремонтують приміщення – актові зали, санвузли, коридори, харчоблоки тощо. Поставлене чітке завдання – щоб в усіх школах було тепло, нічого ніде не протікало», – розповів Олександр Шикуленко. Заступник Бориса Філатова також наголосив, що ті роботи, які не заважають навчальному процесу, будуть завершені до жовтня, решту або вже виконано, або закінчать до 1 вересня.

Олександр Шикуленко додав, що всі школи подали документи про 100-відсоткову готовність до навчального року, тобто внутрішні приміщення закладів можуть приймати учнів. Наразі комісія при департаменті гуманітарної політики міської ради проводить відповідні перевірки.

«У жовтні зможемо дати оцінку директорам шкіл за підготовку навчальних закладів, оскільки найбільше цей процес залежить саме від керівників. Із тими, хто не впорався, розриватимемо контракти через неналежне виконання функціональних обов'язків», – наголосив заступник міського голови.

Директор середньої загальноосвітньої школи № 27 Даниїл Кузьмін відзначив особливу увагу міської влади до підготовки шкіл до початку навчання.

«Нашому закладу пощастило в тому, що нарешті в нас ремонтується спортивна зала та переодягальні.  Вони були в дуже занедбаному стані, ними неможливо було користуватися. Дякуємо керівництву міста, що нас почули й виділили фінансування. Крім того, бюджетним коштом облаштовано огорожу навколо школи. Загалом на всі ці роботи з міської скарбниці виділено трохи більше 1 млн грн», – розповів директор  школи № 27.

Директор середньої загальноосвітньої школи № 56 Ольга Рябошапка не стримує радості від того, що її заклад теж ремонтують. «Наразі триває ремонт покрівлі на котельні школи, вже оновлено бокові фасади із утепленням та заміною вікон на металопластикові. Передній фасад відремонтували ще торік. Сподіваємося, що внутрішній фасад нам теж допоможуть відновити вже в наступному році», – додала директорка школи.