Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

3.08.17 10.00 Прес-тур: « Як у Дніпрі відбувається підтримка грудного вигодовування»

3 серпня о 10-00 в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 ( вул. Вокресенська,2, 1 поверх 4-х поверхової  будівлі за половим будинком №1) –  прес-тур: « Як у Дніпрі відбувається  підтримка грудного вигодовування». Захід приурочений до Всеукраїнського тиждня підтримки грудного вигодовування, який цьогоріч  проходить  під гаслом: “Підтримаємо грудне вигодовування разом!».

Формат прес-?туру:
10-00 – 10-15 --- заняття з вагітними з питань підтримки грудного вигодовування ( спілкування з вагітними та спікерами)
10-15 – 10-20 ---- переїзд до парку Л. Глоби ( вхід з вул. А. Фабра, на  переході  до Фестивального майданчику) -спілкування з породіллями, які годують малюків груддю.

Спікер: Галина Одинцова – головний спеціаліст відділу взаємодії з системою спеціалізованої, акушерсько-гінекологічної допомоги  та допомоги дітям департаменту охорони здоров’я населення ДМР.

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради ( шлагбаум) о 9-?50.

Довідка:
З 01 по 08 серпня 2017 року у м. Дніпро проводиться Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування під гаслом: “Підтримаємо грудне вигодовування разом!” з метою привернення уваги молодих батьків, медичних та соціальних працівників до проблеми. Захід спрямований на те, щоб ще раз нагадати  молодим батькам про значення грудного вигодовування для збереження та зміцнення здоров’я дитини та матері.
Грудне вигодовування є найважливішим фактором повноцінного та  здорового розвитку дітей раннього віку. Годування дитини грудним молоком — це не тільки харчування дитини, це збільшення часу безпосереднього контакту немовля з мамою, психологічного спілкування матері та  дитини, джерело любові, тепла та захищеності малюка. Кожна жінка повинна знати, що  грудне молоко є найбільш повноцінною їжею для її дитини з перших днів та протягом першого року життя. Разом з унікальними поживними якостями грудне молоко має адаптогенні, протиінфекційні, захисні властивості.
        Грудне молоко легко засвоюється і повноцінно використовується організмом дитини, захищає малюка від різних інфекцій, алергії, сприяє формуванню власної системи імунітету, забезпечує здоровий розвиток немовляти.  Грудне вигодовування захищає здоров'я матері, сприяє нормальному перебігу післяпологового періоду, є профілактикою гінекологічних захворювань.  Крім того, грудне вигодовування до 4-х місяців після пологів при умові, що жінка годує немовля виключно грудним молоком  з переривом не менше 3-х годин і нічним переривом - не менше 6 годин, являється ефективним методом контрацепції.
        42% жінок - мешканок м. Дніпро до 6 міс годують малюків грудним молоком. Певна частка жінок, особливо в великих містах, у зв’язку з темпом життя, підвищеної уваги до власної кар’єри, бажання швидкого досягнення фінансового благополуччя, відмовляється від грудного вигодовування дітей. Як не дивно, діти з родин з високими статками, які могли б отримати здорове харчування, часто мають найменші шанси харчуватися грудним молоком. Багато матерів, під тиском комерційної реклами або дотримуючись непрофесійних рекомендацій, вводять у раціон дитини до шести місяців воду, різні трав'яні чаї, соки або відразу розпочинають догодовувати дитину сумішами.
В м. Дніпро медичними працівниками приділяється велика увага роз’ясненню жінкам переваг грудного вигодовування, залученню якомога більшої кількості жінок, які народили дитину до годування немовляти  груддю. Під час вагітності жінки  в період  перебування під наглядом лікаря в закладах охорони здоров’я міста, всі майбутні мами проходять гігієнічне навчання з актуальних питань здоров`я матері та дитини, в тому числі щодо переваг грудного вигодовування. В пологових будинках медичні працівники навчають жінок правилам годування дітей груддю, гігієнічним навичкам під час грудного вигодовування. Медичні працівники Центрів первинної медичної допомоги  після виписки жінки з немовлям із пологового будинку продовжують тривалу роботу з матерями щодо переваг та тривалості грудного вигодовування, значення грудного вигодовування для правильного розвитку та здоров’я дитини.Медичні працівники закладів охорони здоров’я міста з питань організації роботи щодо підтримки грудного вигодовування співпрацюють з науковцями, з міжнародними та громадськими організаціями. Налагоджено взаємодію центрів первинної медико-санітарної допомоги міста з закладами охорони здоров’я інших рівнів. Усі пологові будинки міста акредитовані, як «Лікарні доброзичливі до дитини», однієї з умов такої акредитації є залучення максимальної кількості жінок до грудного вигодовування.  Департамент охорони здоров’я населення міста запрошує батьків, які мають немовлят, родини, які планують народження дитини, молоді подружжя та всіх бажаючих до центрів первинної медико-санітарної допомоги для консультації з питань грудного вигодовування дітей.